فلومتر مکانیکی: راهنمای جامع و کاربردی

ساخت وبلاگ

فلومتر مکانیکی: راهنمای جامع و کاربردی

فلومتر مکانیکی یا دبی‌سنج مکانیکی ابزاری است که برای اندازه‌گیری حجم یا دبی جریان سیالات در لوله‌ها و کانال‌ها استفاده می‌شود. فلومترهای مکانیکی از روش‌های مکانیکی برای اندازه‌گیری دبی جریان سیال استفاده می‌کنند و به دلیل سادگی، قیمت مناسب و تنوع مدل‌ها، در طیف وسیعی از کاربردها از جمله صنعت آب و فاضلاب، کشاورزی، صنعت مواد غذایی، دارویی، شیمیایی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نحوه عملکرد فلومترهای مکانیکی:

فلومترهای مکانیکی با استفاده از مکانیزم‌های مختلفی مانند پروانه‌ای، چرخ دنده‌ای، پوزیتیو دیسپلیسمنت و اختلاف فشار عمل می‌کنند.

  • فلومترهای پروانه‌ای: متداول‌ترین نوع فلومتر مکانیکی، فلومتر پروانه‌ای است که از یک پروانه برای اندازه‌گیری سرعت جریان سیال استفاده می‌کند. با عبور جریان سیال از روی پروانه، آن را می‌چرخاند. سرعت چرخش پروانه با توجه به سرعت جریان سیال متناسب است. این حرکت چرخشی توسط یک سنسور مغناطیسی یا اپتیکی تشخیص داده می‌شود و به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌شود. سیگنال الکتریکی به نمایشگر یا کنترلر ارسال می‌شود و در آنجا به دبی جریان سیال (لیتر در دقیقه یا متر مکعب در ساعت) تبدیل می‌شود.

     

  • فلومترهای چرخ دنده‌ای: در فلومترهای چرخ دنده‌ای، از چرخ دنده‌ها برای اندازه‌گیری حجم سیال عبوری استفاده می‌شود. با عبور جریان سیال از داخل محفظه فلومتر، چرخ دنده‌ها به چرخش در می‌آیند. تعداد چرخش چرخ دنده‌ها با توجه به حجم سیال عبوری متناسب است. این تعداد توسط یک سنسور مغناطیسی یا اپتیکی تشخیص داده می‌شود و به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌شود. سیگنال الکتریکی به نمایشگر یا کنترلر ارسال می‌شود و در آنجا به دبی جریان سیال (لیتر در دقیقه یا متر مکعب در ساعت) تبدیل می‌شود.

     

  • فلومترهای پوزیتیو دیسپلیسمنت: فلومترهای پوزیتیو دیسپلیسمنت با اندازه‌گیری حجم مشخصی از سیال در هر سیکل، دبی جریان سیال را محاسبه می‌کنند. این نوع فلومترها برای اندازه‌گیری سیالات با ویسکوزیته بالا مناسب هستند.

  • فلومترهای اختلاف فشار: فلومترهای اختلاف فشار از اختلاف فشار ایجاد شده در یک مِسْوِر (Orifice) یا نازل (Venturi) برای اندازه‌گیری دبی جریان سیال استفاده می‌کنند.

مزایای فلومترهای مکانیکی:

  • سادگی: فلومترهای مکانیکی از نظر طراحی و عملکرد ساده هستند و به همین دلیل استفاده و نگهداری آنها آسان است.
  • قیمت مناسب: فلومترهای مکانیکی در مقایسه با سایر انواع فلومترها مانند فلومترهای التراسونیک و مغناطیسی، قیمت مناسب‌تری دارند.
  • تنوع مدل‌ها: فلومترهای مکانیکی در مدل‌ها و سایزهای مختلف موجود هستند و برای طیف وسیعی از کاربردها مناسب هستند.
  • مقاومت: فلومترهای مکانیکی به طور کلی در برابر شرایط محیطی نامطلوب مانند گرد و غبار، رطوبت و لرزش مقاوم هستند.

معایب فلومترهای مکانیکی:

  • دقت: دقت فلومترهای مکانیکی در مقایسه با سایر انواع فلومترها مانند فلومترهای التراسونیک و مغناطیسی پایین‌تر است.
  • افت فشار: فلومترهای مکانیکی می‌توانند باعث افت فشار در سیستم شوند.
  • محدودیت در اندازه‌گیری: فلومترهای مکانیکی برای اندازه‌گیری دبی جریان سیالات با ویسکوزیته بالا مناسب نیستند.

ما را در سایت micropple دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : micropple micropple بازدید : 23 تاريخ : پنجشنبه 30 فروردين 1403 ساعت: 3:36